قطب علمی ارتباطات کشور

باید قبل از اینکه چیزی تبدیل به عرف وعادت شود جلوی آن را گرفت وگرنه باید منتظر انقلاب بود. (((facebook.com/atuecs)))

قطب علمی ارتباطات کشور

باید قبل از اینکه چیزی تبدیل به عرف وعادت شود جلوی آن را گرفت وگرنه باید منتظر انقلاب بود. (((facebook.com/atuecs)))

بررسی روزنامه‌های صبح یکشنبه تهران (19 آذر 91 )

روزنامه‌های صبح امروز تهران در صفحات اول خود عکس هائی از هاشمی رفسنجانی و احمدی نژاد نشان داده اند که خبراز شرکت رییس دولت در جلسه مجمع تشخیص مصلحت می‌دهد که یک هفته بعد از انتقادی وی از جایگاه این مجمع جالب به نظر آمده است.

وزیر آموزش و پرورش درباره آتش‌سوزی دبستان پیرانشهر: 'عذرخواهی' می‌کنم

مقالات تند و انتقادی علیه مسئولان دولتی که مسئولیت خود را در آتش گرفتن دختران دانش آموز روستای پیرانشهر به دوش نمی‌گیرند، و تحلیل‌هائی پیرامون تحریم‌ها و نقش بی تردیدشان در معضلات اقتصادی کشور، بخش دیگری از مطالب این روزنامه هاست.

متهمی به نام «دستگیره» و مقصری به نام بخاری

جمال رحمتی

طرح جمال رحمتی، قانون

علیرضا حسینی در روزنامه کلیکقانون با نقل قولی از یکی از دانش آموزان مدرسه روستای شین آباد که گفته بود در کلاس دستگیره نداشت و ما نمی دانستیم چه کار کنیم وقتی کلاس آتش گرفت نوشته: حکایت آتش گرفتن دبستان روستای «شین‌آباد» و سوختن تعدادی از دانش‌آموزان و انتشار تصاویری دردناک از آن، این روزها آنقدر گفته و شنیده و منتشر شده است که چه اعصاب‌ها که از بی‌مسئولیتی‌ها، خرد؛ چه وجدان‌ها که جریحه‌دار و چه دیده‌ها که گریان نشده است.

به نوشته این مقاله: اگر کلاس درس این دختران دانش‌آموز دستگیره داشت میزان خسارات جانی به این حد نبود، دستگیره‌ای که اگر در نهایت مقصری در این قضیه معرفی نشد، یا مقصری خود را نمایان نکرد، یا اگر مسئولی استعفا نکرد، یا اگر مسئولی برکنار نشد و ... بتوانیم «دستگیره محترم» را به عنوان مقصر در این ماجرا معرفی کنیم تا هرآنچه در دل داریم نصیب این «شیء باخاصیت» کنیم، ‌باشد که دستمایه‌ای برای نشستن عرق شرم بر پیشانی برخی‌ها شود.

ابتکار سرمقاله خود را به مسئولیت پذیری اختصاص داده و با اشاره به واکنش رییس کمیسیون امنیت ملی و چند نماینده مجلس نسبت به حادثه مرگ ستار بهشتی وبلاگ نویس در زندان که سرانجام با برکناری فرمانده پلیس فتا به مجرائی دیگر افتاد نوشته به نظر می‌رسد که وی همچنان که برخی دیگر از «مسئولان» با تمام وجود تلاش می‌کنند که هیچ تقصیری را متوجه خود و مسئولان دیگر ندانند و برکناری هر مسئول بر اثر کوتاهی و سهل انگاری را نقطه ضعفی برای کشور و نظام بدانند، حتی انگیزه رئیس پلیس کشور را برا ی برکناری مامور خاطی زیردست خود نپذیرند.

نویسنده این روزنامه با اشاره به اینکه جامعه عزادار دخترکان بروجنی بود که حادثه آتش سوزی مدرسه دخترانه ای در پیرانشهر استان آذربایجان غربی نوشته این حادثه دستمایه جدیدی برای بروز رفتاری این چنینی از سوی مسئولان شد که شعار «نوکری مردم»شان فضای سیاسی ایران را پر کرده است.

سرمقاله کلیکابتکار با نقل واکنش وزیر آموزش وپرورش که با خنده خود را از مسئولیت مبرا می دانست نوشته مرور این اتفاقات و البته اتفاقات مشابه دیگری – که کم نیستند- نشان می‌دهد که باید دوره آموزش اولیه برای مسئولان برگزار کرد و به آنان خاطر نشان ساخت که «مسئول» یعنی کسی که مسئولیت دارد. یعنی باید در برابر سئوال پاسخگو باشد. یعنی امانت دار مسندی است که به وی سپرده شده است.

چرا خنثی شده ایم

شهلا لاهیجی ناشر در کلیکاعتماد نوشته خبر در آتش سوختن ۳۷ کودک در کلاس درس منتشر شد، خواندیم، متاسف شدیم و تمام شد. سنت تاریخی «سکوت» برای این دختران ۱۰ ساله هم اجرا می‌شود. این سکوت از درون شکافی می‌آید که میان ما افتاده و ماهیت و معنی مردم و حاکمیت را تغییر داده است. ما لام تا کام حرف نمی‌زنیم. سر تکان می‌دهیم و سکوت می‌کنیم. مگر خبر ممنوع‌الخروجی زنان زیر ۴۰ سال بدون اجازه را نشنیدیم؟ چه کردیم؟

مهناز افشار هنرپیشه سینما در همین روزنامه نوشته: مشکل دغدغه‌ها و زندگی روزمره است؟ تکرار این سوال بی‌جواب است که مسوولان چه می‌کنند؟ مشکل آستانه تحمل ما است که هی بالاتر می‌رود و وسیع‌تر می‌شود؟ و آیا سرخوردگی از نیافتن این سوال که چه کسی مسوول است، من را خنثی کرده. چند کودک در فاصله کمی در یک کلاس درس طعمه آتش می‌شوند، خبر را می‌شنویم و باز زندگی‌مان را بی‌هیچ خللی ادامه می‌دهیم.

اصلاح طلبان و کدام انتخابات ؟

احمد شیرزاد در مقاله ای در کلیکاعتماد نوشته اصلاح‌طلبان امکان مانور محدودی در فضای سیاسی دارند و اگر اندکی از همین محدودیت عدول کنند همین قدرت مانور هم از آنها گرفته خواهد شد. مصداق این موضوع مناظره‌یی است که در شبکه سوم سیما پخش می‌شود و به نظر می‌آید که آن برنامه می‌خواهد وانمود کند که فضای جدیدی در حال ایجاد شدن است اما نگاه کنید که طرف اصولگرا چگونه از طرف مقابل خواست ابتدا شهادتین سیاسی را اعلام کند و سپس حرف خود را بزند. در نتیجه مناظره‌کننده اصلاح‌طلب با قرار گرفتن در گوشه رینگ ناچار است ابتدا خود را تبرئه کند سپس به شرح ماوقع بپردازد.

نماینده اصلاح طلب مجلس ششم نتیجه گیری کرده صحنه سیاست مانند اقتصاد، هنر، سینما نیازمند ایجاد فضای رقابتی است و بدون ایجاد این رقابت از سوی حاکمیت امکان بروز مشارکت دیدنی یا موثر به وجود نخواهد آمد. پس انصاف اینجاست که در وهله نخست سعی شود فضای مسموم و آلوده فعلی تعدیل شود و وارونگی سیاسی در فضای احزاب برطرف شود تا آلودگی‌ها کنار روند و فضای تنفس ایجاد شود.

کلیککیهان که دیروز در مقاله ای در صفحات داخلی خود انقلابیون خسته و ورشکسته را کسانی خوانده بود که امروز رهبری را زیر فشار می گذارند که با آمریکا آشتی کند امروز همان مضمون را درباره شرکت در انتخابات به کار برده و نوشته با نزدیک‌تر شدن زمان انتخابات ریاست جمهوری یازدهم شاهد تلاش جریان ورشکسته ای هستیم که تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۷۶ تابلوی «خط امامی» را برافراشته بود، بعد از انتخابات ۱۳۷۶ و هنگامی که بوی قدرت به مشامش رسید ، نشان داد که مرد این میدان نیست.

حسین شریعتمداری همراه با تعبیرها و اتهاماتی مانند وطن فروش از این خبر که اصلاح طلبان خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آینده آماده کنند برآشفته و نوشته حلقه موسوم انحرافی نیز به همراهی و همکاری آنها درآمده در حالی که مردم «نقشه راه» را در دست دارند.

علیرضا علوی‌تبار که پیشنهاد وی برای تشکیل شورای رهبری اصلاحات گزارش اصلی اعتماد است در مقاله ای در کلیکآرمان نوشته: تجربه بشر به ما نشان داده است که «مردمسالاری» کم‌ضررترین روش اداره امور عمومی است. طرفداران مردمسالاری در کشور ما، باور دارند که این روش نه‌ تنها می‌تواند زمینه را برای تحقق حقوق مردم فراهم سازد بلکه بهترین روش برای تامین «امنیت ملی» و «منافع ملی» ما نیز هست. از نظر طرفداران مردمسالاری در کشور ما تحقق کامل آن در واقع مستلزم دستیابی به بالاترین میزان امنیت و منافع ملی نیز هست. یعنی هدف قرار دادن «مردمسالاری» به‌طور صنعتی هدف قرار دادن دستیابی به تامین و حفظ «امنیت ملی» و «منافع ملی» محسوب می‌شود.

به نوشته این جامعه شناس اگر با این ادعا موافق باشیم، با توجه به «ضرورت تناسب میان هدف و وسیله» نمی‌توانیم از روشی برای دستیابی به مردمسالاری دفاع کنیم که مستلزم نقض «امنیت ملی» و پایمال شدن «منافع ملی» باشد. از این‌رو یکی از معیارهای ما در انتخاب روش دستیابی به مردمسالاری، تناسب آن با «امنیت ملی» ماست. سوء استفاده از عنوان امنیت ملی برای محدود کردن آزادی‌های قانونی و حقوق قانونی مردم نباید باعث شود که ما نسبت به این معیار بی‌تفاوت شده و آن‌ را از فهرست ملاحظات خود حذف کنیم.

تغییر موضع

آرمان

تیتر و عکس صفحه اول آرمان

ثمینا رستگاری در زیر عکسی که احمدی نژاد و هاشمی رفسنجانی را خنده کنان در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام نشان می‌دهد نوشته: به این عکس خیلی خوب نگاه کنید. به چشم‌ها و لبخندی که بر پهنای صورت هر دو مرد نقش بسته است. یکی از این دو نفر جزو موسسین ساختاری است که اکنون در این جلسه برای تشخیص مصلحت همان ساختار همه دور هم نشسته‌اند.

به نوشته اعتماد: هاشمی‌ رفسنجانی مردی که در این ۳۳ سال انواع و اقسام شعارها را شنیده است، وقتی در مجلس بازرگان را کتک می‌زده‌اند رییس مجلس بوده است و حالا طرفداران بازرگان او را روزنه‌یی برای عبور از شرایط فعلی می‌دانند. زمانی بعد از پایان هر سخنرانی‌اش در نماز جمعه صدای مردمی را می‌شنیده که فریاد می‌زدند دشمن هاشمی دشمن پیغمبر است حالا سال‌هاست که نمی‌گذارند در نماز جمعه پشت تریبون قرار بگیرد. این مردی که سپیدی موهایش از زیر عمامه‌اش نمایان است سرد و گرم روزگار چشیده است.

در این مقاله کوتاه آمده: هاشمی زمانی رییس‌جمهور بوده و وقتی در انتخابات مجلس نفر سی‌ام هم نشده است، زمانی فکر می‌کرده تا انقلاب زنده است نام او هم زنده خواهد بود حالا دو فرزندش در زندانند و باید برای ملاقات با آنها به اوین برود. در سمت چپ احمدی‌نژاد نشسته؛ مردی که نسبت به هفت سال پیش موهایش سفید‌تر شده اما هنوز تازه نفس است و چهار ساعت خواب برایش کفایت می‌کند. او درست به این دلیل روی این صندلی نشسته که مخالف هاشمی بوده است.

تو هم پپسی برای بنده بگشا

محمدحسین روانبخش در ستون طنز مردم سالاری با اشاره به تعارف‌ها و تعریف‌های رییس جمهور و رییس دفتر سابق و فعلی او از همدیگر از قول هر کدامشان سروده:

برادر، ای که چندی در خفایی، تو که بسیار خوب و باصفایی، برایت باز کردم باز کوکا، تو هم پپسی برای بنده بگشا!

من اینک‌ هاله‌ای پر نور کردم، چه عنوان‌ها برایت جور کردم

و پاسخ می‌شنود:

برایت‌، ای که آوردی یه جفت شیش، چه کوچک شد جهان با این بزرگیش!، برایت باز کردم باز کوکا، تو هم پپسی برای بنده بگشا!

تحریم نفتی و حذف بخش خصوصی

محمد عباسی در سرمقاله کلیکتهران امروز نوشته حکایت تحریم نفتی ایران و تبصره‌های متعدد آن در خصوص معافیت برخی خریداران بعد از حدود شش ماه توسط ایالات متحده آمریکا و سیاست مشابه آن توسط اتحادیه اروپا با تاخیر یکماهه، همانند صحنه نبردی است که دو طرف براساس نوع و مدل رفتار یا نشانه‌های حرکت طرف مقابل سازمان دفاعی یا تهاجمی‌ خود را ترسیم می‌کنند. اما این تحریم دو طرف ماجرا یعنی ایران و کشورهای خواهان تحریم را تحت‌تاثیر قرار داده است.

به نظر این کارشناس انرژی از یکسو اقتصاد ایران به‌رغم حجم بالای درآمدهای نفتی طی هفت سال اخیر نتوانسته با سرمایه‌گذاری مناسب در بخش‌های دیگر از جمله حوزه صنعت وابستگی خود را به نفت کاهش دهد. این اقتصاد برای کسب درآمدهای نفتی روش‌های مختلفی را همچون موافقت با فروش نفت به واسطه‌ها، افزایش شدید سهم فروش‌های تک محموله‌ای، تحویل در محل تخلیه یا پذیرفتن مسئولیت بیمه را نیز در دستور کار خود قرار دهد.

مردم سالاری

کارتون علی کاشی، مردم سالاری

در مقاله تهران امروز آمده زمانی که معافیت برخی خریداران نفت ایران تمدید شد، بسیاری از کارشناسان این نظر را مطرح کردند که «دلیل اصلی این است که آنها به نفت ایران احتیاج دارند» که اگر به آن عبارت «فعلا» را اضافه کنیم، می‌تواند درست باشد اما نکته مهم آن است که قید زمانی و دوره‌های شش ماهه براساس الزامات اقتصادی بنا شده که لزوما دائمی نیست و همین هم می‌طلبد ما با تدبیر بیشتری به موضوع بنگریم.

غلط بود آنچه می‌پنداشتیم

فریدون مجلسی در مقاله ای در کلیکبهار نوشته ما را بگو که فکر می‌کردیم، یعنی چنین آموخته بودیم، که داوری نهایی درباره مردگان در زمانی دیگر، در مکانی دیگر، در رستاخیزی نهایی و توسط کسانی دیگر انجام می‌شود! تا اینکه دکتر نراقی، استاد و آموزگار نامدار، حتی با مرگ خودش نیز درس تازه‌ای داد که گویا چنین نیست! زیرا به همت مقامات نامدار در شهرداری تهران دانستیم که: مرده غیرخودی هم داشتیم/ «خود غلط بود آنچه می‌پنداشتیم!»

نویسنده مقاله بهار تاکید کرده: نام‌آوری به عملکرد و داوری تاریخی و اجتماعی بستگی دارد! نام‌آوری او از نام نقش‌بسته بر سنگ قبر نیست. آنقدر اثر از خود به جای گذاشته است که نیازی به اثری که دیگران برایش برجای بگذارند ندارد! بگذار نام‌آور کسی باشد که چنان داوری کرد و آن مرده نام‌آور را از «عادی نبودن» رهانید!

تحکیم خانواده تحکیم وحدت نشود

پوریا عالمی‌ در ابتدای ستون نشر اکاذیب روزنامه کلیکقانون سخن قائم مقام وزیر کشور را نقل کرده که در حوزه خانواده تاکید بسیاری به برنامه‌های تحکیم خانواده، حمایت از ازدواج جوانان و مشاوره‌هایی در پیشگیری از طلاق داریم.

نویسنده اضافه کرده: ما امیدواریم با تاکید بسیاری که به نصب "برنامه‌های تحکیم" روی خانواده دارند، حواس‌شان باشد که خانواده‌ها وقتی بزرگ شدند و بچه‌ها دانشجو شدند به سمت تحکیم وحدت نروند، یعنی تحکیم خانواده فردا تبدیل به تحکیم وحدت نشود. چون ممکن است الان با سیاست‌گذاری وزارت کشور خانواده‌ها تحکیم شود اما فردا نه پس‌فردا همین تحکیم وحدت خانواده را از هم می‌پاشد و اعضای خانواده ممکن است در ادوار مختلف هم زندان بروند هم مادام‌العمر از فعالیت اجتماعی و سیاسی محروم شوند.

به نوشته ستون طنز قانون قائم مقام وزیر کشور گفته "حاشیه‌نشینی‌ها محل سکونت مجرمین حرفه‌ای است". ما تاکید کردیم: اگر منظورتان از مجرمین حرفه‌ای آفتابه‌دزدها و دله‌دزدهاست که حق با شماست. چون این اواخر مجرمین حرفه‌ای به کانادا سفر می‌کنند و جای حاشیه‌نشینی در متن اصلی می‌نشینند. حتی دیده شده در کانادا کنار سلین دیون نشسته‌اند و همسایه‌شان شده‌اند.

کارتون روز

اعتماد

کارتون علی رومانی، اعتماد

منبع : bbc 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد