قطب علمی ارتباطات کشور

باید قبل از اینکه چیزی تبدیل به عرف وعادت شود جلوی آن را گرفت وگرنه باید منتظر انقلاب بود. (((facebook.com/atuecs)))

قطب علمی ارتباطات کشور

باید قبل از اینکه چیزی تبدیل به عرف وعادت شود جلوی آن را گرفت وگرنه باید منتظر انقلاب بود. (((facebook.com/atuecs)))

بررسی روزنامه‌های صبح تهران( پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۱)

مصدومیت ۳۷ دانش‌آموز دبستانی در آتش‌سوزی دبستانی در آذربایجان غربی، صفحه اول اکثر روزنامه‌های امروز ایران را به خود اختصاص داده است. برخی از روزنامه‌ها هم به بهانه شانزدهم آذر، روز دانشجو یادداشت و گفتگوهایی منتشر کرده اند. در این میان البته آلودگی هوای تهران و تاخیر در ارائه لایحه بودجه توسط دولت به مجلس هم از جمله مطالبی است که روزنامه‌ها از کنار آن بی‌تفاوت نگذشته‌اند.  

آتش در مدرسه

شیرزاد عبداللهی، کارشناس آموزش و پرورش در روزنامه اعتماد نوشته که شین در زبان کردی به معنای شیون و ماتم است و روستای شین آباد پیرانشهر اینک در اندوه و ماتم کودکان خود به سر می‌برد. بازهم آتش‌سوزی در مدرسه، بازهم بخاری چکه‌ای و بازهم دخترکانی که قربانی ضعف مدیریت آموزش و پرورش شدند.

به نوشته آقای عبداللهی مسئله آتش‌سوزی در مدارس ایران از دو زاویه قابل بحث است. نخست استاندارد تجهیزات گرمایشی و سرمایشی مدارس در صورتی قابل پذیرش است که از سوی یک نهاد خارج از سیستم آموزش و پرورش مانند سازمان نظام مهندسی تایید شود.

مسئله دوم نظارت و کنترل سالانه این تجهیزات است، چرا که نظارت بر این سیستم و بازرسی فنی تجهیزات مدارس به اعتقاد آقای عبداللهی متولی معینی ندارد.

به نظر این کارشناس در این حادثه هم مثل حوادث مشابه، آخر سر معلوم نخواهد شد که چه کسی قصور کرده و بدترین استدلال هم این که بروز چنین حوادثی طبیعی قلمداد شود.

۱۶ آذر نماد سیاسی بودن دانشجو

اغلب روزنامه‌های امروز صبح به بهانه شانزدهم آذر، روز دانشجو مطالبی را منتشر کرده‌اند، از جمله زهرا خانیانی در یادداشتی در روزنامه مردم سالاری نوشته است که دانشجوبودن عین سیاسی بودن است.

به نوشته مردم سالاری انتقادهای دانشجویان به دلیل شرایط خاص محیطی که در آن قرار دارند می‌تواند در پویایی جامعه موثر باشد. دانشجوی بدون روحیه نقادی، آرمان‌خواهی و آزادی‌خواهی خموده است و چنین روحیه‌ای نمی‌تواند جامعه را به سمت شکوفایی سوق دهد.

به نوشته خانم خانیانی، فراهم آوردن فضا برای تحرک سیاسی دانشجویان و ایجاد احساس توجه به مطالبات آنها مسئله‌ای است که این روزها کمتر به آن توجه می‌شود و تاثیر چنین رفتاری در فضای دانشگاه‌ها قابل مشاهده است.

حلقه انحرافی به کار کدام هدف فتنه‌گران می‌آید؟

نقد یادداشت اخیر حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان بر علیه اسفندیار رحیم مشایی در روزنامه ایران خشم خبر ویژه نویس‌های کیهان را برانگیخته است.

آقای شریعتمداری در یادداشت اخیر خود با عنوان «... ولی هرگز نمی‌بارد»، به حکم جدید آقای مشایی توسط محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران شدیدا حمله کرده بود.

به نوشته کیهان نکته در خور توجه در مطلب سفارشی به روزنامه ایران آن است که در جای جای آن اسفندیار رحیم مشایی محور قرار گرفته و از رئیس جمهور به عنوان یک عضو حاشیه‌ای یاد شده است و انگار نه انگار که حلقه انحرافی حیات انگلی دارد و اگر احمدی نژاد نبود از این حلقه و رانت‌های کلان اقتصادی که در اختیار دارد نیز خبری نبود.

به اعتقاد کیهان از این رو انتقادها متوجه آقای احمدی نژاد است که چرا حلقه انحرافی را با پیوست‌های آن چنانی در کنار خود جای داده است وگرنه به نوشته کیهان؛ مشایی و دار و دسته‌اش عددی نیستند که انتقادها متوجه آنها باشد.

اقتصاد در تعطیلات

روزنامه اعتماد در شماره امروز خود ضرر و زیان‌های ناشی از تعطیلی‌ها را در ایران بررسی کرده است. حمیدرضا طهماسبی پور هم در گزارش خود نوشته است، موضوع سود و زیان تعطیلی‌ها برای پایتخت و اقتصاد ایران موضوع تازه‌ای نیست، چندین سال است که به دلیل تشدید آلودگی هوای تهران، تعطیلی، رسمی عادی برای دولتمردان شده است.

در این گزارش با توجه به محاسبه آمارهای رسمی آمده است که ضرر اقتصادی تعطیلی در تهران روزی ۶۰۰ میلیارد تومان است و سرانجام این که زیان‌های اقتصادی تعطیلات به ۲۰۱ هزار میلیارد تومان بالغ می‌شود که رقمی باور نکردنی است.

آقای طهماسبی پور در ادامه گزارش خود نوشته است که بد نیست به این نکته هم اشاره شود که مطابق تحقیقات اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس، یکی از بزرگترین مشکلات تولید و اقتصاد ایران در سال‌های اخیر همین موضوع تعطیلات بوده است.

امسال هم لایحه بودجه به موقع به مجلس نرسید

روزنامه مردم سالاری نوشته است که دولت بار دیگر نتوانست در موعد مقرر به وظیفه خود که همانا ارائه لایحه بودجه به مجلس در روز پانزدهم آذر است عمل کند.

به نوشته این روزنامه طی شش سال گذشته همواره دولت از ارائه بودجه سال آینده در زمان مقرر به مجلس ناتوان بوده است.

به گزارش مردم سالاری شاید تصویب‌های دقیقه نود لوایح بودجه سال‌های ۸۵ تا ۸۸ بود که خیال دولتمردان را برای تاخیر این لوایح راحت کرده بود، گویی نمایندگان نباید به بررسی لایحه بپردازند و فقط باید آن را تصویب کنند.

به نوشته این روزنامه اما در دو سال قبل نمایندگان این رویه را دنبال نکردند و تصویب کامل لایحه بودجه را به ابتدای سال جدید خورشیدی موکول کردند.

افزایش نیم میلیون نفری بیکاران

ابراهیم علیزاده در روزنامه آرمان روابط عمومی نوشته است که در روزهای بی‌سابقه درآمدهای نفتی ایران یعنی سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، بازار کار هم روزهای بی‌سابقه‌ای را پشت سر می‌گذارد. ورود سالانه بیش از یک میلیون متقاضی کار بارزترین ویژگی بازار کار چند سال اخیر بوده است.

به نوشته این روزنامه یک بار در سال ۸۶ بنگاه‌های زودبازده مطرح شد که به رغم ۲۳ هزار میلیارد تومان هزینه تنها ۴۰ درصد اهداف اشتغالزایی آن هم به گفته ریاست جمهوری محقق شد. در سال ۸۹ وعده یک و نیم میلیون شغل و در سال ۹۰ هم وعده دو و نیم میلیون شغل مطرح شد که تا به حال هیچ کدام تحقق نیافته است.

خلاصه به نوشته آقای علیزاده طبق گزارش‌های مرکز آمار ایران از تابستان امسال و سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار نفر دیگر به گروه بیکاران کشور اضافه شده اند. بنابر آمار رسمی هم‌اکنون سه میلیون نفر در ایران.

کارتون

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد