قطب علمی ارتباطات کشور

باید قبل از اینکه چیزی تبدیل به عرف وعادت شود جلوی آن را گرفت وگرنه باید منتظر انقلاب بود. (((facebook.com/atuecs)))

قطب علمی ارتباطات کشور

باید قبل از اینکه چیزی تبدیل به عرف وعادت شود جلوی آن را گرفت وگرنه باید منتظر انقلاب بود. (((facebook.com/atuecs)))

باز هم کاریکاتور بازهم توهین!

پدرام‌ پاک‌آیین، مدیرکل مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایران، از شکایت این نهاد از روزنامه مغرب به دلیل انتشار مطلب "توهین‌آمیز" خبر داد.

http://www.bultannews.com/files/fa/news/1391/9/2/122356_938.jpg

آقای پاک‌آیین در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت که کاریکاتور و تیتر یک صفحه نخست این روزنامه که روز پنجشنبه دوم آذر منتشر شد، از جمله تخلفات یاد شده و موضوع شکایت وزارت ارشاد از این روزنامه است.

وی همچنین گفت: "در جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات که پس از تعطیلات محرم تشکیل خواهد شد، به تخلفات این روزنامه رسیدگی و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، برخورد قاطع صورت خواهد گرفت. تاکنون تذکراتی به این روزنامه داده شده بود که این روزنامه به آن توجه نکرده و شاهد استمرار تخلفات این روزنامه طی ماه ها و هفته‌های اخیر بودیم."

روزنامه مغرب روز دوم آذر ماه با عنوان "ختم سوال" کاریکاتوری چاپ کرده بود که محمود احمدی‌نژاد را لبخندزنان در حال پاره کردن یک برگ کاغذ نشان می‌داد.

"ختم سوال" در تیتر آن کاریکاتور، اشاره به تازه‌ترین دستور آیت‌الله خامنه‌ای است که روز چهارشنبه، اول آذرماه، به نمایندگان مجلس شورای اسلامی دستور داد که طرح سوال از رئیس جمهوری را متوقف کنند.

تیتر یک روزنامه مغرب نیز که موضوع دیگر شکایت وزارت ارشاد است به موضوع کاروان‌های "راهیان نور" و تصادف‌هایی مربوط می‌شود که در جریان این سفرها رخ داده. "راهیان نور" عنوان سفرهای دانش‌آموزان به مناطق جنگی با عراق است که در جریان آن بارها شماری از مسافران بر اثر تصادف کشته و زخمی شده‌اند.

"انگار نه انگار قانون اساسی‌ای داریم که مطبوعات را در صورتی که مخل به قواعد اسلامی و نظام نباشند آزاد می‌داند"

امیرموسی کاظمی، سردبیر مغرب

در مهرماه امسال، محمدمهدی امامی ناصری، مدیرمسئول روزنامه مغرب، پس از آن که این نشریه مصاحبه‌ای با محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران را در صفحه اول خود چاپ کرد، بازداشت و سپس با قید وثیقه آزاد شد.

روزنامه مغرب روز ۲۹ شهریور امسال نیز پس از ۲۵ شماره انتشار، در تیتر اول خود اعلام کرد که این روزنامه در روز بعد منتشر نخواهد شد.

در آن روز، در متن خبر مغرب آمده بود که این تصمیم خودخواسته "برای احترام به فشارهای تحمیلی دستگاه های نظارتی برای جلوگیری از انتشار این روزنامه" گرفته شده است.

امیرموسی کاظمی، سردبیر این روزنامه نوشت: "انگار نه انگار قانون اساسی‌ای داریم که مطبوعات را در صورتی که مخل به قواعد اسلامی و نظام نباشند آزاد می‌داند. گویی هیچ‌گاه در قانون مطبوعات نیامده که حق انتقاد،‌ اظهار نظر و حق کسب و انتشار آزادانه اخبار داخلی و خارجی از جمله حقوق مطبوعات است و انگار نه انگار که این قانون تصریح کرده هیچ مقام دولتی و غیر دولتی حق ندارد برای چاپ مطلب یا مقاله‌ای در صدد اعمال فشار بر مطبوعات برآید و یا به سانسور و کنترل نشریات مبادرت کند."


در آن زمان، مسئولان مغرب اشاره‌ای به اینکه فشارها به این روزنامه در چه زمینه و از سوی چه افراد یا نهادهایی بوده، نکردند.

این اولین بار نیست که چاپ کاریکاتور در یک نشریه، واکنش منفی و تند مقامات جمهوری اسلامی را بر می‌انگیزد.

از جمله، اوایل مهرماه، ۱۵۰ نماینده مجلس شورای اسلامی به طرح هادی حیدری در روزنامه شرق اعتراض کردند که در نهایت به توقیف این روزنامه منجر شد.

کاریکاتور "چشم‌بندان" هادی حیدری افرادی را نمایش می‌داد که در یک صف ایستاده و برای هم چشم بند می‌بندند، اما اصولگرایان آن را توهین به اقدام رزمندگان ایران قلمداد کردند که در زمان جنگ برای یکدیگر سربند می‌بستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد