قطب علمی ارتباطات کشور

باید قبل از اینکه چیزی تبدیل به عرف وعادت شود جلوی آن را گرفت وگرنه باید منتظر انقلاب بود. (((facebook.com/atuecs)))

قطب علمی ارتباطات کشور

باید قبل از اینکه چیزی تبدیل به عرف وعادت شود جلوی آن را گرفت وگرنه باید منتظر انقلاب بود. (((facebook.com/atuecs)))

گرانی کاغذ 'میخ آخر بر تابوت نشر ایران است'

 

مدیر یکی از موسسات انتشاراتی ایران می گوید گرانی کاغذ می تواند میخ آخر بر تابوت صنعت نشر باشد.

یحیی ساسانی، مدیر انتشارات افکار در گفتگو با خبرگزاری مهر در روز یکشنبه ۲۸ آبان گفت: "مسئله نابودی یک صنف است. کاری که ناشران در حال حاضر می کننند ادامه دادن کار نیست. چون نشر در حال اضمحلال است."

به گفته آقای ساسانی "زمانی که قیمت کاغذ هم گران نبود نشر ما وضع مناسبی نداشت."

پیش از این هم غلامعلی حداد عادل، در جشن ملی کتاب و کتابخوانی در ۲۴ آبان گفته بود: "گرانی فوق‌العاده کاغذ همه را نگران کرده است. هم به لحاظ فرهنگی و هم به لحاظ اقتصادی جای نگرانی است." 

آقای حداد عادل، رئیس فرهنگستان ادب و هنر در ادامه گفته بود: "در این صنعت که میلیون‌ها نفر در سراسر ایران معیشت خود را با آن می‌گذرانند، اگر گرانی کاغذ مهار نشود و به بازار نشر کمکی صورت نگیرد، جای نگرانی جدی وجود دارد."

همزمان در سومین هم اندیشی سالانه تشکل‌های نشر با مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد، علیرضا داوودی پور به نمایندگی از ناشران و کتابفروشان تهران گفته بود: "از ۷ کارخانه موجود کاغذ در کشور ۵ کارخانه تعطیل شده اند و تنها دو کارخانه چوب و کاغذ مازندران و پارس باقی مانده است که از بین این دو کارخانه هم تنها یکی از آنها امکان تولید کاغذ تحریر مورد نیاز ناشران را دارد."

"در این صنعت که میلیون‌ها نفر در سراسر ایران معیشت خود را با آن می‌گذرانند، اگر گرانی کاغذ مهار نشود و به بازار نشر کمکی صورت نگیرد، جای نگرانی جدی وجود دارد"

حداد عادل

این عضو شرکت تعاونی با تشکر از تلاشهای داریوش رضوانی، مسئول کارگروه حل مشکل کاغذ وزارت ارشاد گفته بود که "هیچ محموله کاغذی پشت امیدواری هایی که آقای رضوانی به ما می داد وجود نداشت، با این حال ایجاد دلگرمی می کرد اما باید توجه داشته باشیم که یک فرد بیمار هم از فشار بالا و هم از فشار پایین ممکن است جان بدهد."

پیش از آغاز طرح هدفمندسازی یارانه ها، در سال ۸۶، کاغذ، نخستین محصولی بود که یارانه آن از سوی دولت حذف شد.

هدف از حذف یارانه های کاغذ را کمک به تقویت بازار نشر، حذف بازار سیاه در حوزه کاغذ و کمک به پایین آمدن قیمت کاغذ اعلام کرده بودند.

اما رکود در بخش تولید کاغذ ایرانی و بالارفتن قیمت کاغذ، تاثیر مستقیم و سریعی بر افزایش قیمت محصولات چاپی، و مهم تر از همه کتاب داشت.

در چند ماه گذشته با بالا رفتن قیمت ارز، قیمت کاغذ نیز افزایش یافته است.

یکی از اولین قربانیان این افزایش قیمت ها، روزنامه ها و انتشارات اند. در این میان نشریاتی که خرید کاغذ برایشان بسیار دشوار شده یا قیمت ها را بالا برده اند و یا از تعداد صفحات خود کاسته اند. 

 

منبع : bbc

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد