قطب علمی ارتباطات کشور

باید قبل از اینکه چیزی تبدیل به عرف وعادت شود جلوی آن را گرفت وگرنه باید منتظر انقلاب بود. (((facebook.com/atuecs)))

قطب علمی ارتباطات کشور

باید قبل از اینکه چیزی تبدیل به عرف وعادت شود جلوی آن را گرفت وگرنه باید منتظر انقلاب بود. (((facebook.com/atuecs)))

نبرد توئیتری اسرائیل و حماس همزمان با درگیری غزه

ارتش اسرائیل و گروه اسلامگرای فلسطینی حماس، از طریق توئیتر جبهه تازه‌ای را در نبرد تبلیغاتی خود علیه یکدیگر باز کرده‌اند.

ارتش اسرائیل از چهارشنبه این هفته، اطلاع رسانی توئیتری و وبلاگی خود را درباره عملیات نظامی اخیر بر علیه حماس در نوار غزه، آغاز کرد.

همزمان با شروع تبلیغات، احمد سعید خلیل الجعبری، رهبر شاخه نظامی حماس، بر اثر حمله هوایی کشته شد.

ارتش اسرائیل ویدیوی آن حمله را آپلود و پوستری را نیز با مضمون "معدوم شد" در توئیتر منتشر کرد.   

 

تیپ عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس پاسخ داد: "دستان مقدس ما به رهبران و سربازان شما – هرجا که باشند – خواهد رسید. شما دروازه‌های جهنم را به روی خود باز کردید."

ارتش اسرائیل نیز  تهدید کرد: "توصیه ما به اعضای حماس – از رده‌های پایین تا رهبران ارشد – این است که در روزهای آینده، آفتابی نشوند."

حماس نیز در طول ۲۰ ساعت گذشته به طور بی‌وقفه در حال خبر رسانی درباره حملات خمپاره‌ای و راکتی خود به اهداف مختلف - از جمله پایگاه‌های نظامی - در اسرائیل بوده است.

روز پنج‌شنبه، این گروه ویدیویی را در یوتیوب آپلود کرد که از قرار معلوم در آن برای اولین بار شلیک یک موشک فجر ۵ به سمت تل‌آویو نشان داده می‌شود.

در پاسخ، ارتش اسرائیل لینک یک ویدیوی یوتیوبی از روز دوم عملیات نظامی خود تحت عنوان "ستون دفاعی" را توئیت کرد. در آن ویدیو، حمله هوایی اسرائیل به یک انبار راکت و مهمات در غزه نشان داده می‌شود.

تیپ عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس نیز در حال استفاده از توئیتر برای رساندن پیامش بوده است

استفاده از شبکه های اجتماعی برای صدور اعلامیه و خبررسانی درباره عملیات نظامی، آن هم تقریبا به طور همزمان، نشان‌دهنده تغییر جهتی چشمگیر در شیوه بهره‌گیری از این شبکه اجتماعی است.

این رویکرد تازه طرف‌های متخاصم در بهره‌گیری از توئیتر، با  قوانین داخلی این شبکه اجتماعی در تعارض است؛ توئیتر در بند مختص به "تهدید و خشونت" تاکید می‌کند: "شما مجاز به انتشار هیچ پستی نیستید که مستقیما دیگران را تهدید به اعمال خشونت کند."

بندیکت اِوِنز، تحلیلگر شرکت Enders Analysis که در حوزه تحقیقات رسانه ای فعال است، به بی‌بی‌سی گفت: "به وضوح چنین چیزی توئیتر را در موقعیت دشواری قرار می‌دهد. از یک طرف، آنها می‌خواهند جایگاه خود را به عنوان یک سرویس انتقال پیام که محتوای پیامها را مورد ویراستاری قرار نمی‌دهد حفط کنند. اما از طرف دیگر، آنها شرایط و ضوابطی را وضع کرده اند که خود ملزم به رعایت آنها هستند. این از آن قسم تصمیماتی نیست که بتواند از طرف چند صد مهندس در شمال کالیفرنیا اتخاذ شود."

معلوم نیست که آیا توئیتر به همین روال فعلی خود ادامه خواهد داد یا اینکه با دخالت خود، هر دوسوی این نبرد آنلاین را وادار به ترک مخاصمه خواهد کرد. 

 

منبع : bbc

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد